Behöver du hjälp med Hermods? Relax we have it!

Hejhej alla!
Vid kontakt —> @studeraidag
Uppdaterat: 2020

Bloggen är nu uppdaterad med nya Fysik 2 uppdrag och Matematik 4! Jag fortsätter uppdatera pö om pö! Tack till Er alla som är inne och läser och hämtar info och inspo ifrån min blogg!

Jag har förstås att vissa frågor i  uppdragen är förändrade med nya frågor så om Ni är intresserade av att uppdatera bloggen så får Ni gärna hjälpa till med att dela med er av era uppdrag. Finns alltid någon som kan behöva hjälp precis som du behövde det en gång i tiden 🙂 Hade uppskattat det!

———————————————————————————————————————-

Har under ett år nu studerat ca 1000 poäng på Hermods och fler kommer att studeras. Mitt mål är att va klar till vårterminen 16. Men jag märkte snabbt när jag inledde mina Hermods studier att jag mycket bättre kunde lära mig ifall jag hade någon inspiration att gå efter då det öppnade upp för flera olika perspektiv. Det finns många därute som publicerar sina uppdrag online och jag tänkte nästan göra samma sak. Jag är också trött på alla sidor och människor som vill ha betalt för att hjälpa andra. Sharing is caring!

Hittills har jag lyckats få A på samtliga kurser och ibland har det varit mer krävande än andra. Till mina uppdrag kommer jag även att skriva lite tips som ni bör använda när ni skriver och söker information men även hur ni själva kan granska era uppdrag och därmed utmana läraren utfall ni känner att ni inte fått det betyg ni förtjänar. För det har hänt ett ex antal gånger då jag varit tvungen att föra en diskussion med läraren via mail för att få klarhet i varför jag fått ett lägre betyg på uppdraget än vad jag förväntat. Få det inte fel, jag är inte en överambitiös grabb men ibland kan det vara värt att vara lite på.

Kurserna som hittills är klara är bland annat:

Filosofi 1
Fysik 2
Kemi 2
Biologi 2
Religion 1
Sociologi 1
Etik och människans livsvillkor
Geografi 1
Kemi 1
Historia 1b

Som vanligt så vill jag poängtera att detta inte är en sida för fusk. Det räcker med att ni kopierar en mening av mina uppdrag rakt in i era för läraren att snabbt konstatera att det rör sig om plagiat och ni riskerar att bli avstängda ifrån kursen helt och hållet. Detta är till för inspiration! Ibland räcker inte studieguider eller böcker riktigt hela vägen för att förstå.

Jag är också väldigt intresserad av era kommentarer kring uppdragen som snart kommer att börja publiceras så ni är välkomna med feedback och önskemål. Jag hoppas verkligen att ni finner arbetena intressanta och givande. Vi har vår chans att bli klara nu så TA DEN! 🙂 Klicka på meny-knappen högst upp till höger och börja!

Kärlek!

83 reaktioner till “Behöver du hjälp med Hermods? Relax we have it!

 1. Tack för fina inskrivning. Jag tänkt att titta lite om uppdrag 2 och 3 i religion, men det finns inte. Snälla kan du ladda upp. Jag fick en bra hjälp med dina långa skrivningar. Tack för hjälpen.
  Mvh//Asad

  Gilla

  1. Hej
   Jag ska försöka ladda upp de nu. Men om du kan hjälpa mig med vilka frågor som ställdes. Kommer inte längre in på plattformen så måste söka bland dokument på datorn. Skriv en av frågorna så lägger jag upp det.

   Med vänlig hälsning,
   Joe

   Gillad av 1 person

   1. Hej Joe!
    Jag behöver hjälp med kemi 1 uppdrag 2 och 3 . Också med laborationen Nr 3 och 4. Jag studerar på Hermods.
    Tack for hjälpen
    Mvh
    Caleb

    Gilla

 2. Hej Joe!
  Tack för dina insats i all som läser inom Hermods kurser och fick din hjälp. Snälla kan du ladda upp Geografi 1 i alla 3 uppdragen? Tack för din hjälp.

  Mvh//Asad

  Gilla

  1. Hej!
   Jag kommer att ladda up de med en gång. Blir glad över att bloggen hjälpt dig med dina kurser 🙂

   Vill bara påpeka vad gäller just geografi kursen att jag var väldigt mån om ett A i slutbetyg. Detta resulterade i väldigt tunga uppdrag med mycket text (troligtvis mycket mer än vad som krävdes). Men uppdragen är i princip en väldigt tydlig och grundlig förklaring av hela Geografi kursen på en A nivå. Mao om du läser uppdragen så har du kunskaper motsvarande 90% av det som finns i boken.

   Lycka till min vän!
   Joe

   Gilla

 3. Tjena! Ville bara tacka tusen gånger om vilken hjälp du gett mig under denna kurs. Det var en svår och tung kurs enligt mig då frågorna är breda och snudd på högskolenivå. Har två vänner som pluggat sociologikurser på universitet och knappt de förstår frågorna haha. Som sagt, good fucking job! Du har sparat mig massa ångest 🙂

  Gilla

  1. Hej!
   Jag blir så glad att höra det 🙂 tusen tack!
   Hoppas du fixade fördjupningsfrågan till sista uppdraget. Jag kan maila mitt till dig om du är fundersam.

   Annars önskar jag dig all lycka till framöver!
   Hälsningar
   Joe

   Gilla

 4. Hej,

  Vill gärna ta en liten titt på dina uppdrag 2 och 3 i religionskunskap 1 för att få inspiration. Du råkar inte ha kvar de?

  Gilla

 5. hej!

  Vill gärna ta en liten titt på dina uppdrag 2 och 3 i religionskunskap 1 för att få inspiration. Du råkar inte ha kvar de?

  Gilla

 6. Hej,

  Vill gärna ta en liten titt på dina uppdrag 2 och 3 i religionskunskap 1 för att få inspiration. Du råkar inte ha kvar de?

  Gilla

 7. Vart ser man uppdragen till kurserna? Vilken kurs jag än trycker på en kurs i i menyn så kommer jag till samma sida(första sidan).

  Gilla

  1. Hej!
   Vad märkligt.
   Men jag tror det är för att du klickar direkt på kursen. Till höger om kurskamrat i menyn så finns en pil ner, klickar du på den så får du upp uppdrag 1, 2 osv vilket tar dig till själva uppdraget.

   Berätta gärna om det inte var fallet så ska jag felsöka.
   Hälsningar
   Joe

   Gilla

  1. Hej
   Tack.
   Den ända kursen som ej påbörjats på bloggen än är kemi 2.
   Men mitt mål är att samla uppdrag ifrån andra som vi kan publicera på bloggen så att fler kan få extra hjälp.

   Men det är inte så många som vill dela med sig tyvärr :/

   Om du har något som du vill bidra med så tar jag gärna emot det 🙂
   Hälsningar
   Joe

   Gillad av 1 person

   1. Hej
    Okej super, jag ska försöka ladda upp Uppdrag 3 idag så att du är ute i god tid.
    All lycka till dig!
    Hälsningar
    Joe

    Gilla

 8. Hej!

  Snälla kan du kontakta mig? Jag behöver verkligen din hjälp med en sak, din hemsida har hjälpt mig så mycket men undrar om jag kan få ställa dig en fråga privat?

  Gilla

  1. Hej Joe!
   Jag behöver hjälp med kemi 1 uppdrag 2 och 3 . Också med laborationen Nr 3 och 4. Jag studerar på Hermods.
   Tack for hjälpen
   Mvh
   Caleb

   Gilla

 9. Hej Joe, jag skulle verkligen uppskatta om du publicerade de resterande uppdragen och labbarna från kemi 1. Funderar på att läsa in den kursen men vill gärna se vad jag ger mig in på. Tack på förhand!

  Gilla

  1. Hej Joe!
   Jag behöver hjälp med kemi 1 uppdrag 2 och 3 . Också med laborationen Nr 3 och 4. Jag studerar på Hermods.
   Tack for hjälpen
   Mvh
   Caleb

   Gilla

 10. Hej,
  Tack så mycket för ditt blogg! Det har blivit en stor hjälp i mina studier på Hermods!
  Just nu läser jag kemi, jag har hittat bara första uppdraget och rapporten. Det skulle vara kanon om de hade de andra delar också.
  Tack!
  hälsningar
  Max

  Gillad av 1 person

  1. Hej
   Jag ska försöka ladda upp det imorn eftermiddag om det funkar bra för dig.
   Glad jag blir att bloggen hjälper dig 🙂
   Bästa hälsningar
   Joe

   Gilla

 11. Hej igen!
  ursäkta att jag skriver flera gånger om samma sak… Men jag känner att jag behöver hjälp med följande uppdrag och labb i kemi 1! Jag uppskattar mycket det du gör och tack på förhand!

  Gilla

 12. Hej tänkte bara meddela att en elev just fick F på sin kurs pga att denna plagierat svaren på din sida. jag tror eleven är ganska bitter på dig just nu … vi är inte dumma vi lärare så du kan ju skriva ut att om man plagierar dina svar så får man kanske gå om kursen (om nu kommunen man läser komvux vid godkänner att man läser om …)

  Gillad av 1 person

  1. Hejhej Anders!

   Vill inleda med något som jag tror du redan vet och det är att jag inte kan ta ansvar för om en person aktivt väljer att plagiera mina texter.

   Jag har svårt att se att eleven som fick F på sin kurs klandrar mig då denna ska vara medveten om vilka risker som föreligger plagiat.

   Jag vill även adressera frågan om ansvar för information kring plagiering, och denna ligger på Er, alltså skolan och lärarna enligt skolverket, läs nedan.

   Informera dina elever tydligt om vad som gäller, vilka regler som finns för användning av andra källor och vad som kan hända om man ertappas med fusk. Var tydlig med gränsdragningarna, så att eleverna förstår vad som är plagiat och inte.

   https://www.skolverket.se/skolutveckling/resurser-for-larande/kollakallan/upphovsratt/digitalaverktyg-1.151375

   Jag ber dig därför att istället lägga ned Er energi på att informera era elever bättre kring vad som verkligen gäller och vilka konsekvenser detta får. Min blogg hjälper otroligt många människor och är inget jag kommer sluta med för att enstaka personer väljer att handla på ett mindre bra sätt, fördelarna är överväldigande. Utöver detta så är det tydligt skrivet på min sida att plagiat kommer leda till avstängning. För säkerhetskull kommer jag även tillägga en sida om plagiat trots att det egentligen ska ligga på er att informera studenterna.

   Så istället för att gnälla på min blogg tycker jag att du ska fundera över skolverkets text. Att spekulera kring att jag eller någon annan ”tror att lärare är dumma” kommer inte ge dig några resultat i det här avseendet.

   Är du fortfarande villig att diskutera olika åtgärder som går att vidtas på ett resonabelt och respektabelt sätt så är jag öppen för att höra dina förslag. Tills dess önskar jag dig en trevlig sommar.

   Hälsningar
   Joe

   Gilla

  2. Har svårt att tro att du som lärare försöker skuldbelägga Joey för att din elev fick F pga att denne plagierat hans svar. Är du verkligen lärare?

   Gilla

 13. Hej
  kan du hjälpa mig och skriva svar till uppdrag 3 geografi fråga 2, fråga 3 och fråga 4?
  Mvh Hajir

  Gilla

  1. Hejhej
   Skriv till mig vilka frågor, för jag hittar de inte i de ursprungliga uppdragsdokumenten jag har sparade. Så måste kolla om de ligger någon annan stans. Så återkom till med vilka frågor det är så ska jag försöka uppdatera omgående.
   Hälsningar
   Joe

   Gilla

 14. Hej Joe ! Jag ser att du har gjort Kemi 1 superbra verkligen, har sparat mig såå mycket tid:):).. Verkligen tacksamt!!.. Det som saknas är labben jon eller molekylförening…

  Mvh

  Gillad av 1 person

 15. Hej, din sida har verkligen hjälpt mig för inspiration.

  Jag undrar om du har läst samhälle 1-2 och om du skulle kunna lägga upö om du har. Tack Erik

  Gilla

 16. Har läst din blogg för kunskaps skull och måste bara säga att dina tankar är väldigt intressanta. Jag hoppas innerligt att du utnyttjar den hjärna du besitter och att du gör något du passionerat tycker om i livet. Keep going!

  Gilla

 17. ”Upphovsrätt

  Allt material i Novo är upphovsrättsskyddat, vilket betyder att det är förbjudet att använda det i annat syfte än för de egna studierna. Överträdelse medför avstängning från Novo.”

  Antar att du accepterat de här användarvillkoren? Det inkluderar rimligen uppdragsfrågor..

  Gilla

  1. Hej
   Tack ”anonym” för att du uppmärksammade mig om detta. Tyvärr så är det inte längre ursprungsförfattaren som driver denna sida.
   Lycka till med det du gör bäste anonym!
   God jul
   Hejsvejs

   Gilla

 18. Hej!

  Måste bara säga hur otroligt intressant det är att läsa vad du skriver och hur dina tankar går kring de olika frågorna. Jag har själv jämfört några uppdrag för att stämma av så att de ligger på en tillräckligt hög nivå, som jag tänkt att de skulle göra när jag skrev de och det har alltid varit så tydligt och bra 🙂

  Nu till mina frågor, Har du Kemi 1 uppdrag 3?
  Har du hunnit läsa några fler kurser?

  Till våren blir det 1000p för mig på Hermods, tufft men ska bli kul!

  Med vänlig hälsning,
  Emma

  Gilla

  1. Hej
   jag bör ha de sparade här på datorn någonstans. Om du skickar en fråga till mig som var med i uppdraget så ska jag försöka söka fram vilket dokument de finns i.
   Hälsningar
   Joe

   Gilla

 19. Hej
  Du kan inte ana hur mycket du har hjälpt mig! Tusen tack, du är guldvärd.
  Jag skrivit lika bra som du gjorde men med egna ord och har fått bara ett E. Varför tror du. Hur kan jag övertala min lärare att ge mig möjligheten att komplettera för att för ett högre betyg ?
  Tusen tack!

  Gilla

  1. Hej!
   Först så tack för dina fina ord, det glädjer mig att höra 🙂
   Över till kursen…
   Mycket märkligt och självklart något man ska vara kritisk emot. Vilken kurs och uppdrag rör det sig om?
   //Joe

   Gilla

 20. Hej Joe!
  Jag studerar Biologi 2 och kemi 1 på hermods och behöver minst ett C i slutbetyg för att kunna söka vidare till min drömutbildning. Jag skulle bli jätteglad om jag hade fått lite tips på vad jag bör plugga på inför slutprovet. Vad jag ska tänka på osv.

  Bästa hälsningar,
  Dani

  Gilla

  1. Hej!
   Jag beklagar att jag har varit så seg på att svara. Har haft en tuff period bakom mig. Om du fortfarande är intresserad av att prata så kan du skriva till mig via min facebooksida så kan jag försöka besvara alla dina frågor.

   Gå in på https://www.facebook.com/studeraidag/ och klicka på skicka meddelande.
   Hoppas att allt annars rullar på bra 🙂
   Hälsningar
   Joe

   Gilla

 21. Hej! Jag läser kursen kemi 2 och nästa vecka så ska jag ha 3 olika labbar under 4 timmar. Jag har fått namnet på labbarna och min lärare skrev att man ska läsa på labbarna, men undrar om du jar gjort dessa labbar och vad är ditt tips för att kunna vara redo inför detta? Sen tänkte jag fråga ungefär hur ser slutprovet ut och hur tycker du jag ska plugga till det? Tack för svar!

  Gilla

 22. Hej!
  Otroligt bra hemsida som hjälper oerhört mycket!
  Jag hade behövt matte 4 och kemi 2 sakerna som ni inte än har lagt upp. Kommer det komma inom en snar framtid? 🙂

  mvh

  Gilla

 23. Hej Joe!

  Jag håller just nu på att studera mina sista kurser på ”basåret”, (avslutar fysik 2 nu och påbörjar kemi 2 nästa vecka) och din hemsida har varit SÅ BRA då man behövt hjälp på traven att förstå. Så tack!!

  Jag börjar bli lite nervös inför Kemi 2 då jag tycker kemin är den svåraste kursen av kurserna jag läst. Kommer uppdragen och laborationerna för Kemi 2 att dyka upp? 🙂

  Tack för all hjälp här!!

  KRAM

  Gilla

  1. Hejhej!
   Hej
   Tack för ditt meddelande, blir bara glad att höra att bloggen hjälpt dig 🙂
   Jag borde kunna hjälpa med nästa uppdrag. Dock skulle det hjälpa mig om du skickar mig frågorna som ingår. Har så många dokument på datorn så hittar inte om jag inte söker på innehållet.

   Bästa hälsningar
   Joe

   Gilla

   1. Hej igen! Jag har nu bara tillgång till uppdrag 1 men kan skicka när dom kommer ut så kanske andra får hjälp av det iallafall! 🙂

    1.) Magnesium reagerar med saltsyra under bildning av magnesium(II)joner och vätgas.

    a) Ställ upp reaktionsformeln. Om deltagande partikelslag är joner ska detta visas i reaktionsformeln.

    b) Hur ska man göra för att reaktionen ska gå så fort som möjligt?

    2.) Vid 500oC reagerar syrgas och vätekloridgas med varandra och det bildas vattenånga och klorgas. Reaktionen leder till jämvikt.

    a) Skriv formeln för reaktionen.

    b) Teckna uttrycket för jämviktskonstanten K.

    c) Ange jämviktskonstantens enhet.

    3.) Fosgen COCl2 kan framställas ur kolmonoxid och klor enligt formeln:

    CO (g) + Cl2 (g) `harr` COCl2 (g)

    En jämviktsblandning i en behållare med volymen 2,0 dm3 består av 4,0 mol CO, 2,0 mol Cl2 och 3,0 mol COCl2. Beräkna jämviktskonstanten.

    4.) Jämvikten 2 SO2 (g) + O2 (g) `harr` 2 SO3 (g) har ställt in sig i ett slutet kärl. Reaktionen från vänster till höger är exoterm. Hur ska man ändra:

    a) temperaturen

    b) volymen

    c) substansmängden O2

    om man vill öka substansmängden SO3 i blandningen?

    5.) Man blandar 0,8 mol etanol med 0,5 mol ättiksyra. Sedan jämvikt ställt in sig finner man att det bildats 0,4 mol etylacetat och 0,4 mol vatten. Beräkna jämviktskonstanten för reaktionen.

    etanol + ättiksyra `harr` etylacetat + vatten

    6.) I en behållare med volymen 50,0 dm3 införs 1,00 mol kolmonoxid och 3,40 mol vätgas. Gasblandningen upphettas till 630 K. Ämnena reagerar enligt formeln:

    CO (g) + 2 H2 (g) `harr` CH3OH (g)

    När jämvikt ställt in sig finner man att gasblandningen innehåller 0,40 mol metanol CH3OH. Beräkna jämviktskonstanten.

    7.) Kväveoxid från bilgaser är ett miljöproblem. Vid förbränningstemperaturen ca 2300 K bildas NO enligt formeln:

    N2 (g) + O2 (g) `harr` 2 NO (g)

    Jämviktskonstanten är 6,0·10-2 vid den angivna temperaturen. I en viss motor är cylindervolymen 0,50 dm3. Efter en förbränning innehåller cylindern 2,0·10-2 mol N2 och 1,0·10-5 mol O2 i jämvikt med en viss mängd NO. Beräkna mängden NO vid jämvikt.

    8.) För jämvikten nedan är jämviktskonstanten 0,36 vid 2000 K. Man blandar 1,00 mol av vardera CO, H2O, CO2 och H2 i ett reaktionskärl med volymen 3,00 dm3. Blandningen upphettas till 2000 K.

    CO (g) + H2O (g) `harr` CO2 (g) + H2 (g)

    a) Råder jämvikt i den givna blandningen? Om inte – åt vilket håll går reaktionen?

    b) Hur stor substansmängd kommer att finnas av de olika ämnena när jämvikt ställt in sig?

    Du är grym!!!

    Gilla

   2. Bästa sidan som hjälper många elever som har svårigheter.

    Jag skulle behöva hjälp med fysik 1 har du inte frågorna ifrån den kursen?

    Gilla

 24. Hej!
  Vill tacka dig som fan för all hjälp, har läst biologi 1 och 2 och håller på med kemi 1 nu och dina uppdrag har verkligen hjälpt jätte mycket! 😀 Jag håller på med uppdrag 3 i kemi nu men hittar inte den hos dig, har du den fortfarande? 🙂

  Med vänliga hälsingar
  Sara!

  Gillad av 1 person

 25. Hej, Joe jag undrar om du kan hjälpa med naturkunskap1b eller om du har uppdrag gällande naturkunskap1b.

  Vänligen
  Leyla

  Gilla

 26. Tusen tack för denna sida och den hjälp du ger!
  Har läst kapitlet om och om igen men med din text förstod jag allt direkt!
  Tänk om man hade haft dig som lärare 😁
  Jag undrar om du har tips på ngt upplägg, är ensamstående till en liten så just nu blir det studier ngt timmar på kvällarna. Nästa dag när jag löser igenom anteckningarna är det som om det är någon annan som har skrivit..
  Så hur gör man för att lära sig effektivast? Att bara läsa igenom en massa text gör ingen nytta för mig:/

  Gilla

  1. Hej
   Du kan kontakta mig via Facebooksidan @studeraidag 🙂
   Är ledsen för att det tog mig en månad att svara. Jag är mycket bättre på att svara via Facebook!
   Sköt om dig!
   Hälsningar
   Joe

   Gillad av 1 person

 27. Tjena!

  Grym sida! Du råkar inte sitta på lite hjälp till naturkunskap 2-kursen? Läser den just nu men har lite svårt för att komma igång med uppdragen.

  Mvh, Amanda

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: