Behöver du inspiration till dina Hermods studier?

Hejhej alla!

Har under ett år nu studerat ca 800 poäng på Hermods och fler kommer att studeras. Mitt mål är att va klar till vårterminen 16. Men jag märkte snabbt när jag inledde mina Hermods studier att jag mycket bättre kunde lära mig ifall jag hade någon inspiration att gå efter då det öppnade upp för flera olika perspektiv. Det finns många därute som publicerar sina uppdrag online och jag tänkte nästan göra samma sak.

Gå in och gilla vår Facebooksida och får uppdateringar om publicerade uppdrag, försäljning av kurslitteratur och diskussioner. https://www.facebook.com/studeraidag

Hittills har jag lyckats få A på samtliga kurser och ibland har det varit mer krävande än andra. Till mina uppdrag kommer jag även att skriva lite tips som ni bör använda när ni skriver och söker information men även hur ni själva kan granska era uppdrag och därmed utmana läraren utfall ni känner att ni inte fått det betyg ni förtjänar. För det har hänt ett ex antal gånger då jag varit tvungen att föra en diskussion med läraren via mail för att få klarhet i varför jag fått ett lägre betyg på uppdraget än vad jag förväntat. Få det inte fel, jag är långt ifrån en överambitiös grabb men ibland kan det vara värt att vara lite på.

Kurserna som hittills är klara är bland annat:

Filosofi 1
Fysik 2
Kemi 2
Biologi 2
Religion 1
Sociologi 1
Etik och människans livsvillkor
Geografi 1
Kemi 1
Samt Historia 1b

Som vanligt så vill jag poängtera att detta inte är en sida för fusk. Det räcker med att ni kopierar en mening av mina uppdrag rakt in i era för läraren att snabbt konstatera att det rör sig om plagiat och ni riskerar att bli avstängda ifrån kursen helt och hållet. Detta är till för inspiration! Ibland räcker inte studieguider eller böcker riktigt hela vägen för att förstå.

Jag är också väldigt intresserad av era kommentarer kring uppdragen som snart kommer att börja publiceras så ni är välkomna med feedback och önskemål. Jag hoppas verkligen att ni finner arbetena intressanta och givande. Vi har vår chans att bli klara nu så TA DEN! 🙂

Kärlek!

Publicerad av Joe

Hey! Vanlig kille i Svealand som studerar lite ämnen i samband med jobb för att till HT16 fortsätta med högskolestudier. Är varken överambitiös eller avdankad, hamnar där mitt emellan. Thats it!

37 reaktioner till “Behöver du inspiration till dina Hermods studier?

  1. Hejhej!
   Har varit lite seg med att uppdatera. Jag börjar nog publicera det mesta gällande den kursen idag, eller under morgondagen!
   Ha det bäst 🙂
   Bästa hälsningar
   Joe

   Gilla

   1. Toppen! Är i full gång med studierna, men när man läser på distans har man liksom ingen att bolla funderingar med. Då är det suveränt om man kan ta del av andras åsikter och teorier gällande ämnet. Det kan öppna för andra infallsvinklar. 🙂

    Gilla

 1. Skulle verkligen uppskatta om du la upp någon om sociologi. Läser det på hermods nu och sitter helt fast på första uppdraget. Skolan är stängd under sommaren och man har ingen att bolla frågor och tankar med. Jättefrustrerande!

  Gilla

  1. Hejhej, det ska jag absolut göra. Är det något specifikt ämne du är intresserad av att få upplagt? OBS att jag fyller på ämneslistan kontinuerligt vartefter jag blir klar med kurserna.

   Gilla

 2. Hej joe, jag skulle uppskatta ifall du kunde ladda upp uppdrag 4. Har fastnat på uppdraget. Sociologi var inte så lätt som jag trodde. det skulle betyda mycket för mig 😀

  Gilla

  1. Hej Nejir.
   Sorry för sent svar. Är detta fortfarande aktuellt. Kan lägga upp det direkt annars. Har tyvärr haft fullt upp med mina naturvetarstudier o kämpar med Fysik 2 just nu så haft väldigt lite tid här. Återkom till mig.
   Med vänlig hälsning,
   Joe

   Gilla

 3. Hej!
  Jag har historia1b muntlig prov nästa vecka och tänkte fråga dig om det var lätt eller svårt? Vilka typer av frågor kommer han att fråga? Behöver man kunna allt i boken eller provet handlar exakt om uppdragerna?

  Mvh!

  Gilla

  1. Hej.
   Jag måste säga att jag upplevde muntan som enkel. Läraren var väldigt snäll och lugn vilket hjälpte en hel del.

   Jag fokuserade mycket på uppdragen inför muntan o inte så mycket läsning i boken. Historia handlar mest om att förstå varför samhället ser ut som det gör.

   Lite tips du kan plugga extra mycket på kommer under.

   Hur frihetskriget påverkade den franska revolutionen som sen spred sig i övriga Europa. Varför fick just Frankrike influenser ifrån frihetskriget o inte något annat europeiskt land? Och vad var det som gjorde att frihetskriget och upplysningsmännens idéer fick utrymme att växa i USA. Som du säkert förstår så hänger allt ihop men du ska känna till hur. Vad är den röda tråden?

   Sen är det alltid bra att känna till speciella händelser. Boston Tea, Bastiljen osv. Jag fokuserade minst på mordern historia men självklart ska man känna till gårdagens och dagens händelser och konflikter. 2a världskriget, förintelsen, kalla kriget och Palestina Israel konflikten.

   I och med att man kan resonera kring mycket som hänt i historien så kan det bli många frågor med lätta svar eller få med djupare, du bestämmer dock. Din kritiska förmåga kommer också testas. Alltså att Du ska ge en subjektiv bedömning över vissa händelser.

   Hoppas det går bra och att jag var till hjälp. Jag gillade faktiskt den här kursen!
   //Joe

   Gilla

 4. Hej,
  Jag förstår att du inte vill lägga upp uppdrag 4 fråga 2 av personliga skäl men skulle du vilja säga vilket område du valde och villa teorier du använde dig av?
  Tack för all hjälp,
  Allt gott!

  Gilla

 5. Hej, Du har möjligtvis inte fler uppdrag till biologi 2? Tyckte första var ett jätte bra komplement till boken. Mvh

  Gilla

 6. Åh! Va bra! Första delen hjälpte mig verkligen. Ibland är frågorna väldigt luriga att förstå och svårt att begränsa vad som anses som viktigt att ta med. Mvh Mariah

  Gilla

 7. Du har räddat mitt liv! Har haft jättebra användning av dina uppdrag i sociologi och filosofi.
  Men nu har det kört ihop sig med Filosofi 2. Frågorna är så svårtolkade och jag hittar ingen bra information på varken nätet eller i boken. Det finns ingen möjlighet för dig att skriva lite om detta?
  Frågan rör Kants filosofi kring det transcendentala jaget och egot och varför de skiljs åt.

  Ha det bra! / Jenny

  Gilla

  1. Hej Jenny
   Vad glad jag blir att det kom till användning. Precis vad det är avsett för 🙂
   Dock så har jag inte läst 2-kursen så är lite svårt för mig att hjälpa dig där tyvärr =/
   Hälsningar
   Joe

   Gilla

 8. Hej Joe!

  Du är verkligen sjukt snällt och hjälpsamt person! Jag är jätte tacksam att få kolla på dina alla uppdragar. Men jag har en fråga om det är ok för dig att finns inte fysik 2 uppdrag 4? Jag har inte nå där men bara undrar. 😀

  Gilla

 9. Hej! Jag vill tacka dig för ett fantastiskt arbete du gör för att hjälpa och inspirera andra. Jag jobbar heltid och försöker läsa några ämne på distans men ditt fantastiska arbete har hjälpt mig sjukt mycket och du är räddare i nöden. Stort tack.

  Gilla

 10. Hej!
  Jag behöver dokument (nya) för fysik2 uppdrag 5 (Hermods) både uppgifter och laboration? Jag har fått panik och snart måste jag lämna in mitt femte uppdrag 😦 . tacksam för inspiration

  Gilla

 11. Hej!
  först och främst tusentack för ditt fin arbete. Jag är ny på Hermods och jag fick mkt hjälp på fösta uppdraget av kemi 2 men på uppdrag 2 är inte frågorna samma. Jag undrar om du kommer uppdatera frågorna?
  mvh
  Ali

  Gilla

 12. Hej!
  Tack så jätte mycket för allt du gjorde, det hjälpte mig jätte mycket,
  Jag undrar om du kan ladda upp uppdrag 3 i fysik 1a?
  Mvh
  sam

  Gilla

 13. Hej!

  Jag har en fråga om biologi 2 muntlig examinationen.. hur går den till vad kommer lärare och fråga om vet någon om den?

  Hälsningar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: